IPA HBŽ

Objavljeno: 25.09.2018 10:59

 

3. Turnir u malom nogometu i druženje IPA-a klubova

III. Turnir u malom nogometu i druženje IPA-a klubova iz Crne Gore,Hrvatske i Bosne i Hercegovine, održan je na sportskom terenu u Kazagincu, dana, 15.09.2018. godine. Turnir je imao humanitarni karakter, jer će novac prikupljen od kotizacija, donacija i dobrovoljnih priloga, biti doniran za pomoć u liječenju našeg IPA-a člana Joze Klišanina., koji je nakon prometne nezgode u sedmom mjesecu 2015. godine ostao nepokretan i za policijskog službenika PP Drvar, Žarka Bošnjaka, koji je teško ranjen u spriječavanju oružane pljačke banke u Drvaru u ožujku 2017. Godine.


Na turniru ove godine imali smo dosad najviše ekipa, prijavljeno je12 ekipa, s tim da je jedna ekipa u zadnji tren otkazala sudjelovanje, tako da je u takmičarskom dijelu sudjelovalo 11 ekipa.

Pored domaćina tu su bile ekipe koje po prvi puta sudjeluju: IPACrna Gora, IPA Primorsko-goranska, IPA Brodsko-posavska, IPA Bijeljina i MNK Hrvace, a tradicionalno IPA Županije Zapadnohercegovačke, IPA Zagreb, PP Knin, a naš najveći podupiratelj, IPA Splitskodalmatinske županije poslala nam je dvije ekipe, PGP Imotski i PGP Trilj.

Prvo mjesto, po treći put osvojila je ekipa IPA Zagreb, koja je ufinalu dobila vrlo dobru ekipu IPA Crna Gora rezultatom 4:1. Zagrepčani su vodili 4:0 golovima: Luke Tulumovića, Ivana Markovića, Mihaela Eldića i Valentina Jurića, a za Crnogorce gol je postigao Željko Adžić.

Treće mjesto zauzela je ekipa PGP Trilj koja je dobila na penaleekipu PGP Imotski.

Najbolji igrač turnira je Ivan Marković iz ekipe IPA Zagreb, anajbolji vratar je također iz ekipe IPA Zagreb, Marko Vuković.

Imali smo dvije posebnosti na turniru, za IPA Brodsko-posavska igrali su sin i otac, a u ekipi IPA Primorsko-goranska nastupala je nogometašica Ana Kovačević.
Nakon ceremonije proglašenja pobjednika i pojedinaca turnira,druženje se nastavilo uz večeru razmjenu darova između klubova i pjesmu koja je potrajala duboko u noć.

Kao domaćini dobili smo pohvale od gostiju za organizaciju turnira,jer je bilo najviše ekipa do sada, kvaliteta nogometa je bila na visokom nivou, a mi nismo štedjeli ni u hrani ni u piću.

Zahvaljujemo se svim sudionicima i gostima koji su došli, dali svojepriloge u humane svrhe, a i svima koji su doprinijeli da ovaj turnir i druženje bude za pamćenje.

Nastavimo dalje u duhu naše krilatice.

Fotogalerija:

http://ipahbz.ba/show_page/14/3-turnir-u-malom-nogometu-i-druenje-ipa-a-klubova-2018-fotogalerija