IPA HBŽ

Objavljeno: 08.06.2018 13:21

 

VI. Turnir u Streljaštvu Split

Šesti međunarodni turnir u preciznom streljaštvu, začlanove i prijatelje IPA-e , održan je u organizaciji kluba  IPA Splitsko dalmatinska,  u subotu, 5. svibnja 2018. godine.

Na kamičenju naš IPA klubpredstavljali su: ekipno Blaž Andabak, Dejan Borković i Ante Pašalić, a pojedinačno Jasmina Halapić i Pero Nakić.

Ovaj turnir je svake godine jači izahtjevniji, a iz godine u godinu broj sudionika je veći, pa je drugo mjesto u konkurenciji žena naše, Jasmine Halapić odlično, sve čestitke.

Da se nezaboravi, naša IPA se odprvog turnira odaziva na ovaj događaj, koji je ušao u godišnji kalendar IPA svjetskih događanja, tako da će senaša IPA i Jasmina Halapić upisati u kalendar. Ostali dio ekipe ove godine bio je malo slabiji, za razliku od prvog održanog turnira kada smo bili prvi ekipno, a pojedinačno drugi, druge godine smo bili drugi, a na prećem održanom turniru treći.

Na turniru je sudjelovalo više od70 natjecatelja, 21 tim iz 6 država,  demonstrirali su vještinu gađanja na strelištu u Stobreču. Zahtjevno natjecanje završilo je organizacijskim i rezultatskim uspjehom,  pa je nastavak dana uz dodjelu medalja i pehara,  protekao u ugodnom druženju i razmjeni iskustava iz policijske svakodnevice u različitim sredinama:  Njemačke – IPA Stuttgart,  Slovačke - Košice,  Češke – IPA Havirov,  IPA Sekcija Crne Gore,  Sekcija Bosne i Hercegovine odakle su na turnir pristigli kolege iz IPA Županije zapadno hercegovačke  - Grude ( dva tima ), IPA Županije Hercegbosanske županije, IPA Sarajevo, IPA Bjeljina, tim iz Granične policije,  te tim kadeta MUP-a Županije zapadno hercegovačke. Hrvatsku sekciju predstavljali su klubovi  IPA Međimurje ( dva tima ), IPA  Istra,  IPA Lika, IPA šibensko kninska,  IPA brodsko posavska,  dva tima Policijske akademije iz Zagreba  i tri tima IPA splitsko dalmatinska, tim SJP i tim IJP SD.

Natjecateljski  diozavršio je podjelom medalja i plaketa za ovaj put najuspješnije:

Žene

Marija Horvat, IPA Međimurje  - 215/220

Jasmina Halapić, IPA Županije Hercegbosanske , Livno - 209/220

Silva Vržina, IPA Split – 206/220

Muškarci

Saudin Isaković, IPA Bjeljina – 220/220

Srđa Miranović, IPa Crna Gora – 219/220

Vjeran Horvat,  IPA Međimurje  - 218/220

Ekipno

 

IPA Crna Gora – 648/660

Policijska akademija Zagreb – 641/660

IPA Split – 636/660

Ustrajući na organizaciji iokupljanju policijskih djelatnika i IPA klubova ostvarujemo ciljeve međunarodne policijske organizacije i pomažemo živjeti krilaticu „Servo Per Amikeco – U službi prijateljstva".


streljatvo_split_1.jpgstreljatvo_split_2.jpgstreljatvo_split_3.jpgstreljatvo_split_4.jpg